Foto: pixabay.com

Máte pocit, že ľudia často vyhľadávajú vašu pomoc?

Niektorí ľudia to majú jednoducho v sebe. Vyžaruje z nich niečo “magické”, vďaka čomu pri nich ostatní majú pocit bezpečia a zároveň vedia, že s čímkoľvek za nimi prídu, dostane sa im pomoci. Ste takýmto človekom aj vy? Zistíte to podľa týchto 10 znamení. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál Thought Catalog. 

#1 Keď dávate druhým rady, máte pocit, ako by ste radili svojmu mladšiemu ja. K pomoci druhým vás preto motivuje aj táto dynamika — keď pomáhate im, akoby ste pomáhali aj sebe. 

#2 O malička ste vedeli. že chcete pomáhať ľuďom. Síce ste ešte presne nevedeli, ako to urobíte, ale boli ste si vedomí toho, že vám to bude prinášať šťastie. 

#3 Veríte tomu, že šťastie nie je možné dosiahnuť bez boja, a že tie najlepšie veci prichádzajú až po istom utrpení. 

#4 To, čo robíte pre druhých milujete, ale zároveň si uvedomujete, ako veľmi je to časovo i mentálne náročné, pretože máte problém so stanovením si hraníc. Druhým jednoducho nedokážete povedať “nie”.

Foto: unsplash

#5 Dnes už viete, že o pomoc zvyknú žiadať aj ľudia, ktorí ju vlastne nechcú, pretože je pre nich viac komfortné byť v úlohe obete. Dokážete im poradiť, ale viete, že kým sami nenájdu odhodlanie, pomoc je zbytočná. 

#6 Kritike síce rozumiete, avšak vždy vás veľmi zraní — a to aj vtedy, keď je konštruktívna. 

#7 Najväčšiu vďačnosť pociťujete vo svojom živote za tie najťažšie obdobia. Boli totiž najviac transformačné a práve ony vás toho naučili najviac. 

#8 Neustále na sebe pracujete. Duchovný, mentálny i spirituálny rast sú vašou absolútnou prioritou. 

#9 Narozdiel od väčšiny ľudí na tomto svete máte presne definovaný váš zmysel života. Viete, prečo ste tu, aká je vaša úloha a ako s ňou máte naložiť. 

#10 Za každých okolností sa snažíte k ľuďom správať láskavo. Viete totiž, že každý má nejaké ťažkosti, ktoré sú navonok neviditeľné. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov