Photo by Klaudia Ekert from Pexels

Aká veľká je vaša mentálna sila?

Pracovať na fyzickej sile síce môže byť náročné, pracovať na tej mentálnej je ale neporovnateľne ťažšie. Napriek tomu sa to však niektorým ľuďom podarí a stanú sa z nich jedinci, ktorí dokážu zvládnuť prakticky čokoľvek, čo pred nich život postaví. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Patríte medzi takýchto ľudí aj vy? Zistite to podľa týchto 7 znamení, ktoré popísal portál Your Tango. 

#1 Sklamania a úspechy vás neodrádzajú — práve naopak. Beriete ich ako mimoriadne cennú lekciu alebo ako niečo, čo vás presmeruje z tej nesprávnej cesty na tú správnu. 

#2 Nemáte problém prispôsobiť sa zmenám. Viete totiž, že rast bez nich možný nie je, a preto ich vítate s otvorenou náručou. Viete totiž, že každá zmena je zmenou k lepšiemu, aj keď tak najprv možno nevyzerá. 

#3 Dokážete nahlas povedať vaše potreby. Nie ste osobou, ktorá by sa potichu sťažovala v kúte. Viete o tom, že šťastie je vedomý proces, a pre jeho dosiahnutie robíte všetko. 

Foto: unsplash

#4 Nesústredíte sa na problém, ale na jeho riešenie. Viete totiž, že čomu venujeme svoju pozornosť, to rastie. Premýšľate preto maximálne pozitívne, a to aj v situáciách, v ktorých vidia iní len to zlé. 

#5 Dokážete sa poučiť zo svojich vlastných chýb. Robí ich každý a vy nie ste výnimkou. Každú svoju chybu ale dokážete analyzovať a zobrať si z nej niečo dobré. 

#6 Vždy pred sebou vidíte veľký celok. Život pozostáva z drobných okamihov, pričom niektoré sú dobré, iné horšie. Vy však pred sebou vidíte jeden celok, a tak vám do seba všetky tieto dieliky skladačky dokonale zapadajú.

#7 Dokážete sa pomerne rýchlo zotaviť z emocionálnych zranení. Samozrejme, že sa nevyhýbajú ani vám, ale už vás viac nezložia na niekoľko mesiacov. Dokážete si s nimi poradiť a vziať si z nich potrebnú lekciu. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov