pixabay.com

Reč tela nikdy neklame.

Dnes už nie je žiadnym tajomstvom, že reč tela toho dokáže prezradiť ešte viac, než samotné slová. Treba pri nej ale vedieť, na čo sa zamerať a čo si pri konverzácii všímať. Vedeli ste napríklad, že obyčajné dotknutie sa nosa je veľmi dôležité? Môže mať totiž hneď viacero významov. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál Your Tango — je potrebné, aby ste si všímali, ako sa daná osoba svojho nosa dotkla. 

Dotknutie sa boku nosa

Pokiaľ sa niekto jemne dotkne boku svojho nosa, majte sa na pozore. Je to totiž znak toho, že daná osoba vám buď hovorí niečo tajné, alebo v tom horšom prípade vám niečo tají. Zistíte to teda podľa kontextu – pokiaľ práve nerozoberáte nijaké tajomstvo, zrejme nechce, aby ste sa niečo dozvedeli.

Šúchanie si nosa

Zlým znamením je aj to, keď si pred vami niekto pošúcha nos. Znamená to totiž, že z nejakého dôvodu sa pri vás cíti nekomfortne. Buď vám teda klame, alebo k vám prechováva nesympatie. 

Photo by Kelvin Valerio from Pexels

Priloženie palca na nos

Ak s niekým hovoríte a táto osoba si priloží na nos palec, pričom ostatné prsty má voľne vo vzduchu alebo si nimi ako keby zakryje tvár, znamená to, že vo svojom vnútri vami tento človek doslova pohŕda. 

Zovretie koreňa nosa

Pokiaľ si niekto palcom a ukazovákom alebo palcom a prostredníkom zovrie koreň nosa, môžete si byť istí, že je práve veľmi frustrovaný. V tejto časti nosa sa totiž nachádzajú krvné cievy, v ktorých sa v stresových situáciách zvýši prietok krvi. Zovretie tejto časti tak vykonáme úplne podvedome, v snahe stres eliminovať. 

Skutočné poškriabanie nosa

Samozrejme sa ale môže stať aj to, že nos bude niekoho skutočne svrbieť. To uvidíte podľa toho, že daná osoba si ho skutočne škriabe — v takom prípade nemá toto gesto žiaden skrytý význam. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov