Foto: TASR/AP

Vykonalo sa takmer 37-tisíc testov.

Na Slovensku pribudlo v pondelok (7.2.) 19 240 prípadov nákazy novým koronavírusom, spravilo sa  36 874 testov. Celkovo tak evidujeme 1 146 260 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webe covid-19.nczisk.sk.

Počet hospitalizovaných sa zvýšil o 14, v nemocniciach je celkovo 2 178 pacientov. Počet obetí koronavírusu s pozitívnym testom je 17 995, pribudlo 22obetí. Za uplynulý deň sa počet zaočkovaných zvýšil o 1 769.

Nepriaznivá pandemická situácia ovplyvní prímestskú dopravu na Orave a Liptove

Prímestská autobusová doprava v regiónoch Liptov a Orava bude od stredy (9. 2.) do 28. februára jazdiť v prázdninovom režime. Dôvodom je nepriaznivá pandemická situácia, s ktorou súvisí vysoká chorobnosť a karanténa vodičov. Na sociálnej sieti na to upozorňuje Žilinský samosprávny kraj (ŽSK).

Kraj ubezpečuje, že podľa možností dopravcu budú zapracované spoje zabezpečujúce dochádzanie do škôl a školských zariadení a do zamestnania. „Prosíme cestujúcich, aby si vždy pred odchodom skontrolovali svoj autobusový spoj na www.cp.sk, sledovali aktuálne informácie na stránke dopravcu www.arriva.sk, poprípade sa obrátili na svoju obec, s ktorou bude dopravca každú zmenu cestovného poriadku komunikovať,“ informuje ŽSK.

Za vzniknutú situáciu sa kraj ospravedlnil. „Robíme maximum pre zabezpečenie dopravnej obslužnosti v čo najväčšej možnej miere,“ zdôraznila krajská samospráva.

Uložiť článok

Najnovšie články