Foto: pixabay.com

Využite ich vo svoj prospech.

Skúšate na niekoho zabudnúť, no nedarí sa vám? Rozchody vedia byť niekedy poriadne náročné. Treba ale brať na vedomie, že tak, ako vo vašej zamilovanosti zohrala obrovskú rolu chémia a psychológia, rovnako ju môžete použiť aj v prípade, ak chcete na niekoho, s kým už vo vzťahu nie ste, zabudnúť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako na to, popísal portál Thought Catalog.

#1 Odstráňte všetko, čo vám vášho ex pripomína

Darčeky, fotky či predmety, ktoré vám pripomínajú veci, ktoré ste spolu zažili — toto všetko musí ísť okamžite preč. Vezmite všetky tieto predmety a vyhoďte ich buď do koša alebo ich spáľte. Už len samotný akt toho, že sa ich zbavujete pôsobí ozdravujúco, ide ale predovšetkým o to, že konečne nebudete mať tieto veci na očiach, vďaka čomu budete myslieť na danú osobu stále menej a menej (aj keď tomu teraz neveríte).

pexels.com

#3 Priznajte si, že je definitívny koniec

Jedným z najčastejších dôvodov, pre ktoré v sebe ľudia dokážu rozchod riešiť mesiace alebo dokonca aj roky je to, že vaša myseľ si neuvedomuje, že je definitívny koniec. Nemôžete chcieť zabudnúť, no tajne pritom každý deň dúfať v obnovu tohto vzťahu. Musíte si jednoducho povedať, že je navždy koniec — a niet cesty späť. Prekvapí vás, aký rýchly spád veci naberú. Naša myseľ totiž nikdy nie je schopná spracovať niečo, čo definitívne neuzavrie. 

#3 Telesná bolesť ako “stopka”

Nebojte sa, nie je to až také hrozné ako to znie, tento trik ale funguje skvele. Dajte si na ruku tenkú gumičku a potiahnite ňou vždy, keď na danú osobu pomyslíte. Na zápästí vám to spôsobí menšiu bolesť, čo je skvelé, nakoľko vaša myseľ si tým automaticky buduje reflex, že myslieť na tohto človeka je zlé, a prinesie vám to bolesť. Uvidíte, ako sa frekvencia týchto myšlienok už po niekoľkých dňoch zníži.

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov