Foto: TASR - Martin Baumann

Informuje o tom Markíza TV.

Ak chcete, môžete si počkať 5-10 dní, vyhodí vám správa.

„Vaša žiadosť o PCR testovanie bola zamietnutá. V prípade potreby sa prihláste na antigénové testovanie, alebo kontaktujte súkromné laboratórium.“

Ako píše Markíza TV, s týmto problémom sa v posledných dňoch stretáva stále viac ľudí. Potom, čo sa chcú prihlásiť na štátny PCR test, im telefón vyhodnotí žiadosť ako zamietnutú.

Urobte si antigén, alebo zaplaťte 40 eur na súkromnej klinike

Miesto toho ich vyzve k testovaniu antigénovým testom či k objednaniu sa na súkromnú kliniku, kde za test priemerne zaplatia 35-40 eur. Inak si musia počkať 5-10 dní, čo znamená, že častokrát príliš dlho na to, aby bol príchod na test vôbec produktívny.

Na Slovensku pribúda každý deň 15 až 20-tisíc pozitívnych PCR testov, a krivka zatiaľ nepadá. Len za dnešné ráno sme zaznamenali 15,5-tisíc nových prípadov, každý deň sa urobí od 25 do 40-tisíc PCR testov.

Všetko naznačuje tomu, že štátnym zariadeniam veľmi rýchlo dochádza kapacita, a dotkne sa to nejedného Slováka.

Ako Markíza dopĺňa, súkromné laboratóriá svoju kapacitu posilnili a test vám tam spravia do dvoch dní, musíte si však výrazne priplatiť. Tento kapacitný problém majú v závislosti od kraju a regiónu niekde MOMky, inde súkromné laboratóriá. Vláda plánuje problém riešiť od budúceho týždňa navýšením kapacít slinných a LAMP testov.

Uložiť článok

Najnovšie články