Foto: pixabay.com

Nie každý túži po dlhodobom vzťahu.

Hľadáte dlhodobý a seriózny vzťah, v ktorom sa budete môcť na partnera vo všetkom spoľahnúť, a budete mu dôverovať? Ak áno, dajte si pozor na túto črtu tváre. Vedcom sa totiž podarilo dokázať, že je znakom promiskuity a nezáujmu o vážny vzťah.

Veľmi zaujímavú štúdiu publikoval portál Spring. Ukázala, že už z jediného pohľadu na tvár človeka sa toho dá zistiť naozaj veľmi veľa. 

Ukázalo sa totiž, že pokiaľ má muž veľký nos, hranatú bradu a menšie oči, naznačuje to, že uprednostňuje krátkodobé vzťahy alebo stretnutia na jednu noc.

Čo sa týka žien, rovnaké vzťahové preferencie sa potvrdili u tých, ktoré majú veľké, plné pery a väčšie, doširoka otvorené a výrazné oči. 

Zaujímavé je ale aj to, že ľudí s takýmito črtami máme už podvedome zafixovaných ako presne tých, ktorí:

  • Nemajú záujem o dlhodobý vzťah,
  • preferujú známosti na jednu noc,
  • často majú sex bez lásky. 
pixabay.com

Ukázalo sa totiž, že na základe fotografií, ktoré respondenti posudzovali, sa v tejto charakteristike trafili až pri 72 % ukazovaných fotografií. Ľudia, ktorých odhadovali na promiskuitných, taký skutočne boli.

Potvrdilo sa tiež, že muži s vyššie popísanými črtami, teda s veľkým nosom, menšími očami a hranatou bradou, pôsobia príliš maskulínne, Ženy sa takýmto typom ale pri hľadaní dlhodobého vzťahu podvedome vyhýbajú. 

Rovnako je to ale aj naopak. Ak muž hľadá partnerku na dlhodobý vzťah, bude sa podvedome vyhýbať ženám s plnými perami a výraznými očami a zvolí si radšej “nenápadnú” ženu, ktorá síce môže byť menej atraktívna, ale nebude sa pri nej báť napr. nevery.

Ako teda štúdia dokázala, z jediného pohľadu na tvár toho dokážeme určiť viac, než by sa mohlo zdať. 

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov