Photo by Vitaliy Mitrofanenko from Pexels

Dali ste si už nejaké novoročné predsavzatia?

Ľudia sa delia v podstate len na dve skupiny. Tá prvá novoročné predsavzatia neznáša a nedáva si ich, zatiaľ čo tá druhá s nimi problém nemá a využíva ich. Ak si žiadne predsavzatie nedávate, pretože viete, že o pár týždňov by ste to aj tak vzdali, skúste tieto sľuby.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Thought Catalog priniesol zoznam 6 sľubov, ktoré by si mal dať každý z nás. 

#1 Správajte sa k sebe ako k svojmu najlepšiemu priateľovi. Veľakrát totiž všetko rozdáme druhým a na starostlivosť o seba pritom zabúdame. Spravte to tentokrát naopak. Doslova sa “hýčkajte” a doprajte si všetko, po čom len túžite. 

#2 Nechajte ísť všetko, čo vám spôsobuje úzkosť. Bez ohľadu na to, či je to práca, nejaká osoba alebo čokoľvek iné, ak vám niečo berie pokoj na duši, musíte to nechať ísť. Krátkodobý zármutok zvládnete lepšie ako dlhodobé utrpenie.

#3 Sľúbte si, že nebudete poľavovať zo svojich nárokov. Možno premýšľate nad tým, že by ste tak urobili, pretože sa vám nedarí naplniť ich – možno práve nemáte partnera alebo prácu svojich snov. Vedzte ale, že všetko k vám príde vtedy, keď uveríte tomu, že si to zaslúžite.

Photo by Lisa from Pexels

#4 Každý deň sa pochváľte za svoje úspechy. Dosiahli ste ich už mnoho, časom ich akurát začneme brať ako samozrejmosť a žiaľ, začneme ich prehliadať. Sľúbte si, že každý jeden deň sa za niečo pochválite. 

#5 Sľúbte si aj to, že každý deň si vyčleníte minimálne 15 minút na to, aby ste zo seba spravili človeka, ktorým chcete byť. Chcete začať podnikať? Sledujte 15 minút denne nejaký kurz alebo čítajte knihu. Chcete mať lepšiu kondíciu? 15 minút cvičte. Drobné kroky vás povedú k vášmu obrovskému cieľu. 

#6 Prestaňte sa porovnávať s druhými. Tak, ako si vy môžete myslieť, že niekto má “dokonalý” život, tak si to niekto možno myslí aj o vás. Každý z nás je jedinečný v niečom inom a naozaj nikomu niet čo závidieť. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov