aktuálna správa
Vláda rokuje od dopoludňajších hodín.

Predseda Národnej rady (NR) SR a líder Sme rodina Boris Kollár odchádza spokojný z utorkového rokovania vlády, kde sa zúčastnil na diskusii o úprave pandemických opatrení.

Detaily dohody, ktorá sa zrodila, uviesť nechcel. Odkázal na oficiálne informácie predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽANO). Prezradil však, že prevádzka reštaurácií zatiaľ predmetom úpravy nie je.

Foto: TASR

„Dohodli sme režim na Vianoce,“ potvrdil Kollár bez detailov.  Úprava sa má týkať aj možnosti pre šport a športovanie detí, rovnako spresnenia nariadení pre prevádzky.

Vláda v utorok od desiatej rokuje, zatiaľ neprerokovala všetky body, ktoré má v programe. Okrem nich sa ministri zaoberajú aj úpravou protipandemických opatrení a uvoľňovania obmedzení. Ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽANO) chce napríklad dosiahnuť explicitnú úpravu, ktorá umožňuje prevádzku múzeí, galérií a knižníc v režime OP.

Od piatka 17. decembra bude zákaz vychádzania platiť len v čase od 20.00 do 5.00 h. Výnimkami z nočného zákazu vychádzania bude napríklad cesta do a zo zamestnania, zdravotná starostlivosť či cesta do obchodov. Rovnako výnimka platí aj na cestu na účel starostlivosti o blízku osobu alebo príbuzného či na vycestovanie do zahraničia. V utorok o tom rozhodla vláda.

Uložiť článok

Najnovšie články