Autor fotky: Sora Shimazaki na Pexels

Niekedy sme primálo ostražití pri tom, čo zverejňujeme na svojich sociálnych sieťach.

Ťažko by sme našli človeka, ktorý vôbec nepoužíva sociálne siete. V mnohých prípadoch nám ale slúžia na to, aby sme vďaka nim boli v kontakte so svojimi blízkymi, a preto často zverejníme aj veci zo svojho súkromia – a ani nám pri tom nenapadne, ako by ich niekto mohol zneužiť. Dajte si ale pozor, narcista si vás môže vyhliadnuť ako ďalší cieľ aj na základe vášho online správania. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Vyvarujte sa preto 9 nasledovným chybám, ktoré zverejnil portál The Minds Journal. 

#1 Narcista vás bude mať v hľadáčiku, keď uvidí, že máte problém so stanovovaním si hraníc. Môže to vidieť napríklad vtedy, ak na svojich sociálnych sieťach často informujete o svojich ukončených vzťahoch či konfliktoch s rodinou, priateľmi a podobne. 

#2 Jeho obeťou sa môžete stať aj vtedy, ak vidí, že máte až príliš dobré srdce. Toto sa dá zistiť napríklad podľa toho, či máte radi zvieratá, či pomáhate starším ľuďom, ľuďom v núdzi a podobne. 

#3 Z príspevkov, ktoré zdieľate, dokáže narcista určiť aj to, či ste ľahko zmanipulovateľnou osobou. 

#4 Do vašej blízkosti sa bude chcieť dostať aj vtedy, keď vidí, že dosahujete veľké úspechy a naozaj sa vám darí, avšak neuvedomujete si svoju hodnotu. 

#5 Lapiť vás do svojej siete sa pokúsi aj vtedy, keď vidí, že máte práve zlomené srdce. V tomto období sú totiž ľudia najzraniteľnejší a zväčša slepo dôverujú každému, kto im poskytne rameno na vyplakanie sa. 

Autor fotky: Sora Shimazaki na Pexels

#6 Narcista môže zneužiť aj to, ak vie, že pochádzate z veľkej rodiny. V tomto prípade operuje s predpokladom, že ako dieťaťu sa vám nedostalo dostatok pozornosti, preto vás ňou doslova zaplaví. 

#7 Doslova dokonalým terčom sa pre narcistu stanete aj vtedy, ak vidí, že o láske a o vzťahu máte doslova nereálne predstavy prevzaté z romantických filmov či kníh. 

#8 Zdieľate informácie o tom, ako ste sa niekým nechali oklamať. Narcista tak môže nadobudnúť dojem, že oklamať vás vôbec nemusíte byť náročné. 

#9 Často sa na svojich sociálnych sieťach posťažujete, že vás už unavuje, ako zle sa k vám ľudia správajú. Aj v tomto prípade vás doslova zaplaví pozornosťou, darmi a podobne. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov