Autor fotky: Lola Russian na Pexels

Máte doslova slabosť na ľudí, ktorí o vás nestoja?

Jedným z najväčších paradoxov života je, že ľudia často prejavujú záujem o tých, ktorí o nich vôbec nestoja. Pocit nedostupnosti síce pre niekoho môže byť istý čas zaujímavý, “lovenie” takého človeka ale vo všeobecnosti nemá žiaden zmysel – práve naopak. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Tri dôvody, prečo by ste mali na takúto osobu zabudnúť, uviedol portál Your Tango. 

#1 Jeho/jej myseľ nezmeníte

Dôvodov, prečo o vás niekto nejaví záujem, môže byť viacero. Keď vám ale niekto povie alebo dá najavo, že ho nepriťahujete, mali by ste to rešpektovať, a nie snažiť sa ho presvedčiť o opaku. Akékoľvek doprosovanie či presviedčanie by vám nepomohlo, a aj ak áno, daná osoba by s vami zrejme bola len kvôli chvíľkovému súcitu, čo určite nechcete. Akokoľvek, láska má byť prirodzená. Ak niekoho musíte k pocitom nútiť, nikdy nebude úprimná. 

Autor fotky: MART PRODUCTION na Pexels

#2 Zničí to vaše sebavedomie

Keď sa snažíte naháňať niekoho, kto o vás ale nejaví vôbec žiaden záujem, je to ako pochovať svoje sebavedomie do rakvy. Vaše podvedomie vám totiž bude neustále pripomínať všetky odmietnutia a to, že ak o vás objekt vášho záujmu nestojí, zrejme nie ste dosť dobrým človekom. Čím skôr preto tento hon na niekoho nedosiahnuteľného skončíte, tým menšie škody to zanechá na vašom sebavedomí. 

#3 Na svete sú ľudia, ktorí by za vás dali čokoľvek

Viete, koľko chodí po svete ľudí, ktorí by dali za vzťah s vami čokoľvek? Možno si teraz poviete “Ale ja chcem iba ju/jeho”, no možné je aj to, že keď by jeho/jej nedostupnosť opadla, o túto osobu by ste už až taký záujem nemali. Naša myseľ s nami niekedy hrá poriadne zákerné hry. Nenechajte sa ňou oklamať a zamerajte svoju pozornosť na ľudí, ktorí o vás stoja. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov