Otázka reštaurácií v spojitosti s plytvaním jedla je čoraz viac a viac aktuálna. Pomaličky, ale isto niektoré reštaurácie, a aj väčšie firmy, menia svoju politiku a jedlo, ktoré nepredajú, nevyhodia, ale rozhodnú sa ho darovať ľudom.
Majiteľka reštaurácie v meste Kochi v Indii videla, ako bezdomovci a iní ľudia vyberajú jedlo z odpadkových košov. Dostala jednoduchý nápad a na ulicu vystavila chladničku, kde dala všetko zvyšné jedlo z reštaurácie. Teraz si ľudia môžu vybrať jedlo namiesto toho, aby sa hrabali v odpadkoch a žiadne jedlo sa nevyhodí. Taktiež tu ľudia môžu aj jedlo darovať. Takto sa cez deň zje 75 až 80 porcii denne a vyhodí sa minimum jedla. Dúfame, že táto reštaurácia bude inšpiráciou aj pre ostatné a za pár rokov bude takýto zvyk úplne bežný aj na Slovensku.
[youtube jv7-h-a3LYQ 720 410]
Nahlásiť chybu v článku