Autor fotky: MART PRODUCTION na Pexels

Možno sa to deje aj vám, a ani o tom neviete…

Kto by chcel dobrovoľne žiť toxický život? Celkom určite nikto. Problémom ale je, že niekedy ho žijeme aj bez toho, aby si to na vedomej úrovni uvedomovali. Nedeje sa to náhodou aj vám?

Článok pokračuje pod videom ↓

Zistíte to podľa týchto 5 varovných signálov, ktoré popísal portál Your Tango. 

#1 Vaša polovička vás neustále ponižuje

Byť vo vzťahu, kde vás niekto neustále ponižuje, znevažuje alebo vám ubližuje, je jednou z najviac toxických vecí, ktoré môžete sami sebe urobiť. Ak vám vaša polovička nie je podporou vo všetkom, čo robíte, a necítite jej lásku, takýto vzťah pre vás nie je prínosom, ale záťažou a robí váš život toxickým. 

#2 Chcete, aby na vás boli rodičia hrdí

Každý z nás chce vo svojom živote niečo dosiahnuť – alebo tak by to aspoň malo byť. Keď ale všetko robíte preto, aby na vás boli hrdí vaši rodičia, a nie vy sami, v poriadku to určite nie je. Svoj život totiž musíme žiť pre seba, nie pre iných. Neustála snaha plniť očakávania niekoho iného vás oberie o radosť zo života a ten sa pre vás stane len akousi súťažou. 

Autor fotky: Josh Hild na Pexels

#3 Vaši priatelia na vás žiarlia

Priateľov by sme mali mať preto, aby sme s nimi mohli tráviť príjemné chvíle, a aby nás podporovali. Žiaľ, nie vždy je to tak. Môže sa totiž stať, že vaši “priatelia” vám začnú všetko závidieť, a takýto vzťah sa potom automaticky mení na toxický. Veľakrát, keď máme týchto ľudí radi, si to odmietame pripustiť, to ale daný problém nevyrieši, práve naopak. Závisť je negatívna energia, ktorú vo svojom živote nepotrebujete. 

#4 Nie ste sami sebou

Snažíte sa zapadnúť do nového kolektívu tým, že predstierate, že ste niekým iným? Istú dobu to síce môže fungovať a môžete získať nových priateľov, no za akú cenu? Keď nebudete sami sebou, bude vás to oberať o energiu, a takéto nové vzťahy či priateľstvá budú aj tak len povrchné. Vždy hlavne buďte sami sebou. 

#5 Tam, kde ste, sa necítite dobre

Či už ide o miesto, kde bývate, o vašu prácu alebo o vzťah – niekde sa už jednoducho necítite dobre a komfortne, no napriek tomu tam ostávate. Takto ale fungovať nemôžete a sami cítite, že je to pre vás toxické a berie vám to všetku energiu. To najlepšie, čo pre seba môžete urobiť, je odísť. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov