Foto: TASR

Už túto nedeľu sa uskutoční premiéra relácie Byť zdravý je výhra.

Do losovania o očkovaciu prémiu sa k utorku zaregistrovalo 500 000 ľudí. Informoval o tom podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič (OĽANO). Do očkovacej prémie sa podľa informácií Ministerstva financií (MF) SR zapojila štvrtina všetkých zaočkovaných ľudí.

Zo zapojených do očkovacej prémie je 52 % mužov a 48 % žien. „Najviac registrovaných máme vo vekovej skupine 40 až 49 rokov. Seniorov starších ako 65 rokov je doteraz prihlásených takmer 85 000, čo je 16,8 % zo všetkých registrovaných ľudí. Zaujímavosťou je, že už štvrtý deň po spustení dominovali registráciám práve seniori starší ako 65 rokov, a tí prevažujú až dodnes,“ uviedlo MF SR na sociálnej sieti.

foto: Unsplash

Ministerstvo dodáva, že podľa prieskumu Slovenskej akadémie vied by očkovacia prémia dokázala presvedčiť 146 000 ľudí, ktorí váhali, alebo sa neplánovali vôbec dať zaočkovať.

Losovať sa začne 15. augusta. Dokopy sa podľa Matoviča rozdelí 110 000 cien za obdobie 12 týždňov. Ceny na očkovaciu prémiu dosiahnu približne 21 miliónov eur. MF SR spustilo 1. augusta 2021 večer stránku www.bytzdravyjevyhra.sk, na ktorej sa môžu zaregistrovať všetci záujemcovia o očkovaciu prémiu alebo sprostredkovateľský bonus v súvislosti s očkovaním proti ochoreniu COVID-19. Odmeny majú motivovať ľudí k očkovaniu.

Vysielať budú v hlavnom čase

Relácia Byť zdravý je výhra štartuje už 15. augusta. TASR o tom informovala hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová. Moderátormi 55-minútových nedeľných programov budú Vera Wisterová a Marcel Forgáč. Počas vysielania majú vystúpiť mnohé známe osobnosti, súčasťou relácií budú aj hudobní hostia.

Ako informuje Mediaboom, reláciu budú vysielať v hlavnom vysielacom čase o 20:30, dostane tak prednosť pred novou pripravovanou šou o varení Pečie celé Slovensko.

Foto: TASR – Jaroslav Novák

Každý pracovný deň o 18.50 h zverejní RTVS podľa slov hovorkyne na Jednotke mená vyžrebovaných základných výhier 20-krát po 1000 eur a štandardných výhier päťkrát po 10.000 eur. „Žrebovanie výhier prebehne pod dozorom notára. Súčasťou relácií počas pracovných dní budú postupne aj dokrútky s výhercami jednotlivých finančných výhier,“ uviedla Pivarčiová.

Žrebovanie výhercov automatickej výhry päťkrát po 1000 eur, ktorí budú mať šancu vyhrať aj prémiovú výhru 100 000 eur, odvysiela televízia naživo každú nedeľu večer na Jednotke v hlavnom vysielacom čase. Ak chcú ľudia zabojovať o prémiovú výhru, budú musieť do 20 sekúnd od zazvonenia zdvihnúť telefón a počas hovoru na výzvu moderátora povedať heslo vyobrazené počas vysielania na obrazovke.

Dokopy sa podľa Matoviča rozdelí 110 000 cien za obdobie 12 týždňov. Ceny na očkovaciu prémiu dosiahnu približne 21 miliónov eur. MF SR spustilo 1. augusta 2021 večer stránku www.bytzdravyjevyhra.sk, na ktorej sa môžu zaregistrovať všetci záujemcovia o očkovaciu prémiu alebo sprostredkovateľský bonus v súvislosti s očkovaním proti ochoreniu COVID-19. Odmeny majú motivovať ľudí k očkovaniu.

Uložiť článok

Najnovšie články