Na ich výrobu nebudete dokonca potrebovať ani špeciálny prístroj. Ak ste fanúšikom rôznych polievok, predovšetkým vývarov tak ako ja, tento recept vás určite poteší. Kupované rezance majú často nevýraznú chuť a veľmi ľahko sa rozvaria. To určite dobre poznáte. Pri tomto recepte je najdôležitejšie dobre rozpracovať cesto a potom ich nechať vysušiť.
Na výrobu domácich rezancov budete potrebovať:
1 hrnček hladkej múky
2 vajíčka
1 lyžičku soli
Postup:
Múku si preosejeme, pridáme lyžičku soli a v strede urobíme priehlbinku, kam pridáme dve vajíčka.
Cesto je najlepšie spracovať rukami.
Cesto je vypracované, keď sa už nelepí, je tuhšie a má na všetkých miestach rovnakú farbu. Pracovnú dosku si následne pomúčte a z cesta vyvaľkajte tenké placky.
Vyvaľkať ich treba približne na 2 až 3 mm a z tohoto množstva je ideálne urobiť dve rovnako veľké placky. Cesto necháme na teplom mieste odpočívať približne pol hodinu.
Potom si nakrájame rezance a rozložíme ich na pečiaci papier, kde ich necháme poriadne vysušiť.
Vysušené rezance vždy uchovávajte v uzavretej nádobe, aby nenavlhli. Ak ich navyše vložíte do nejakej dekoračnej nádoby a ešte trochu ozdobíte, môže to byť aj skvelý darček pre vašich priateľov alebo rodinu.
Nahlásiť chybu v článku