Foto: Unsplash/Candice Picard

Najdôležitejšou vecou v živote je naučiť sa rozdávať lásku a nechať ju vstúpiť.

V dnešnej dobe je nesmierne ťažké nájsť čestného partnera, ktorý je schopný fungovať v zrelom vzťahu. Väčšina ľudí by v skutočnosti radšej hrala s citmi iných, ako by sa mala zaoberať vážnym vzťahom.

Je to tak preto, lebo nie každý môže venovať čas, úsilie a odhodlanie, ktoré si vyzreté vzťahy vyžadujú. Mnoho ľudí sa preto stretáva s vytváraním nezrelých vzťahov, v ktorých sa opakovane zrania. Existuje však niekoľko znamení, ktoré vás presvedčia o tom, že váš vzťah je zrelý a čaká ho skvelá budúcnosť. Zoznam zostavil portál I Heart Intelligence.

#1 Nežiarlite

Ak vy a váš partner máte medzi sebou vášeň bez toho, aby ste boli neistí a žiarlili, ste v zrelom vzťahu. Vášeň je veľmi dôležitá, pretože je základom toho, aby vzťah uspel a trval dlho. Vášeň však môže byť mimoriadne problematická vo vzťahoch, v ktorých na seba partneri začnú žiarliť.

Foto: Unsplash/We-Vibe WOW Tech

#2 Navzájom si dôverujete

Keď si dvaja ľudia navzájom neveria, nemôžu si vytvoriť zdravý vzťah. Je nemožné mať zrelý a trvalý vzťah, keď sa nemôžete spoliehať na partnera. Ak sa svojmu partnerovi môžete zveriť so svojimi tajomstvami a môžete mu dôverovať, vedzte, že máte po boku zrelú osobu.

#3 Beriete veci svojím vlastným tempom

Neponáhľate sa s definíciou vzťahu, nemáte v potrebe prejavovať si lásku na sociálnych sieťach alebo sa zasnúbiť pred dosiahnutím určitého veku. Namiesto toho beriete všetky veci tempom, ktoré vám obom vyhovuje. Nezaujíma vás, čo si myslia ostatní, pretože viete, že dôležité je len to, čo cítite vy dvaja.

Foto: unsplash

#4 Komunikujete

Mnoho vzťahov sa rozpadáva kvôli komunikácii. Aj keď sa partneri rozprávajú nepretržite, nerozprávajú sa o veciach, na ktorých záleží. Nedokážu diskutovať o svojich obavách a neriešia problémy, s ktorými bojujú. Ak sa so svojím partnerom počúvate a snažíte sa problémy riešiť, ste v zrelom vzťahu.

#5 Ste nezávislý

Starší partneri si navzájom neberú slobodu; namiesto toho povzbudzujú a rešpektujú individualitu toho druhého. Ľudia v nevyzretých vzťahoch trvajú na tom, aby robili všetko spoločne, a žiarlia, keď sa ich partner rozhodne tráviť čas s priateľmi.

Foto: Unsplash/Fernando Brasil

#6 Cítite sa naplnený

Keď ste v zrelom vzťahu, máte pocit, že sú uspokojené všetky vaše emočné, duševné a fyzické potreby. To znamená, že sa cítite byť počutý, žiadaný, pochopený a docenený. V nevyzretých vzťahoch majú ľudia často pocit, že im niečo chýba a že nie sú tak šťastní, ako môžu byť.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov