Foto: Photo by Sombre Visuals on Unsplash

Myslíte si, že sa vám nedarí?

Možno si to naozaj len myslíte. Veľakrát totiž aj sami na sebe prehliadame veľmi dôležité zmeny, a tak nám môže uniknúť, že sme nadobudli nejakú schopnosť, na ktorú by sme mali byť naozaj hrdí. Neprehliadate tieto veci aj u seba?

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Thought Catalog popísal 6 jasných znamení, ktoré hovoria o tom, že vo svojom živote ste OVEĽA úspešnejší, ako sa nazdávate.

#1 Naučili ste sa hovoriť nie

Niekedy vám to možno robilo problém, dnes to už ale dokážete. A to si môžete naozaj zablahoželať, pretože to robí problém obrovskému množstvu ľudí. Ak vám však vaša intuícia hovorí, že niečo nie je v poriadku, alebo z niečoho máte jednoducho zlý pocit, dávate ruky preč a dokážete povedať NIE. 

#2 Nebojíte sa pochváliť svojou prácou

Dospeli ste do štádia, kedy robíte to, čo milujete. Možno to ešte netvorí váš hlavný zdroj príjmu, no pracujete na tom, a čo je dôležité – svoju prácu ste už pustili do sveta a nebojíte sa ňou pochváliť. Máte totiž úplnú istotu, že toto je cesta, ktorou chcete ísť. 

#3 Vypýtate si, čo chcete

Časy, kedy ste ticho šúchali nohami v kúte, sú dávno preč. Ak po niečom túžite, idete si za tým, a čo je hlavné – nebojíte sa to povedať nahlas. Jednoducho ste sa naučili ozvať, keď niečo chcete a zistili ste, že to naozaj funguje. 

Photo by Matheus Ferrero on Unsplash

#4 Naučili ste sa oddychovať

Pracovať je dôležité, no rovnako dôležité je aj oddychovať. Dnes to už viete. Pokiaľ svojej mysli a svojmu telu nedoprajete čas na regeneráciu, jednoducho nebudú fungovať tak, ako fungovať majú. Naopak, keď im doprajete nevyhnutný odpočinok, môžete z nich vyťažiť plných 100 %. Možno to znie ako samozrejmosť, no vedzte, že množstvo ľudí sa tým neriadi. 

#5 Robíte aj veci, ktoré “bolia”

Úspech ide ruka v ruke s tým, že niekedy jednoducho musíme opustiť našu komfortnú zónu. Nikdy to nie je príjemné a veľakrát do doslova “bolí”, no spravidla platí, že čím je “bolesť” väčšia, tým je väčší aj úspech, ktorý po nej nasleduje. 

#6 Vašou prioritou je pokoj

Je pre vás dôležitých množstvo vecí, no viete, že pokiaľ vo svojej duši nemáte pokoj, je to, akoby ste nemali vlastne nič. Neváhate preto spraviť aj nejaké “nepopulárne rozhodnutie” len preto, aby ste si ho zachovali – váš vnútorný pokoj je jednoducho vašou prioritou. A tak je to správne. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov