Foto: Ministerstvo zdravotníctva

Pozrite si, v akej farbe je od 12. apríla váš okres podľa platného COVID automatu.

Od 19. apríla by sa mohli otvoriť všetky prevádzky, v ktorých nebude nutné zložiť si z tváre respirátor. V nedeľnej diskusnej relácii Televízie Markíza Na telo to uviedol predseda vlády Eduard Heger s tým, že sa nastavujú pravidlá tak, aby boli pre ľudí zrozumiteľnejšie ako doteraz.

Od pondelka 12. apríla sú podľa COVID automatu dva okresy v čiernej zóne, teda vo štvrtom stupni varovania. V bordovej zóne ich je 36, v červenej 39. Celkovo je Slovensko v čiernej fáze. Aktualizáciu rozdelenia okresov podľa rizikovosti schválila v rámci COVID automatu vláda na svojom rokovaní 7. marca.

Platnosť negatívneho testu na ochorenie COVID-19 v zamestnaní je pri čiernych a bordových okresoch sedem, v červených 14 a v ružových 21 dní. V čiernych okresoch je zakázaný vstup aj výstup z okresu. Pri bordových, červených a ružových okresoch je pohyb medzi okresmi možný len s testom s platnosťou sedem dní.

Foto: Ministerstvo zdravotníctva

Čierna farba – IV. stupeň varovania COVID AUTOMATu – 2 okresy:

  • Kysucké Nové Mesto a Poprad

Bordová farba – III. stupeň varovania COVID AUTOMATu – 36 okresov:

  • Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Bytča, Čadca, Detva, Dolný Kubín, Gelnica, Humenné, Ilava, Krupina, Levoča, Lučenec, Martin, Michalovce, Myjava, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Pezinok, Poltár, Považská Bystrica, Prešov, Púchov, Revúca, Rimavská Sobota, Ružomberok, Senica, Snina, Stará Ľubovňa, Trenčín, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Vranov nad Topľou, Žiar nad Hronom, Žilina a Zvolen

Červená farba – II. stupeň varovania COVID AUTOMATu – 39 okresov:

  • Banská Štiavnica, Bardejov, Bratislava I – IV, Brezno, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Kežmarok, Komárno, Košice I – IV, Košice – okolie, Levice, Liptovský Mikuláš, Malacky, Medzilaborce, Nitra, Piešťany, Prievidza, Rožňava, Sabinov, Šaľa, Senec, Skalica, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Trebišov, Trnava, Veľký Krtíš a Žarnovica.

Ružová farba – I. stupeň varovania COVID AUTOMATu – 2 okresy:

  • Nové Zámky a Zlaté Moravce
Uložiť článok

Najnovšie články