Foto: TASR - Jaroslav Novák

Boris Kollár sa vyjadril k aktuálnej politickej situácii.

Predseda Národnej rady Boris Kollár (Sme rodina) prerušil v úvode piateho dňa 25. chôdzu. Pokračovať by mala o týždeň v utorok, teda 30. marca. Budúci týždeň by podľa jeho slov mali postupovať v zmysle schváleného programu. Následne ohlásil tlačovú besedu.

Na tej pôsobil nahnevane. Vyhlásil, že pokiaľ bude tento „cirkus“ ďalej pokračovať a kríza sa bude naťahovať viac ako týždeň, odíde z vlády. „Predstúpim pred ľudí, poviem, že nebudem sa tohto cirkusu zúčastňovať a odchádzam preč,“ povedal Kollár. ľuďom už viac nechce potom klamať a povie, že „poďme do predčasných volieb“.

Nechce dovoliť, aby sa kríza naťahovala. Chce, aby sa koalícia dohodla a pokračovala ďalej bez hádok. Ak to nebude možné, lídri by mali podľa Kollára povedať, že „nie sú toho hodní“, čestne predstúpiť pred voličov a povedať im, nech vystavia účet v predčasných voľbách.

Prezidentka dnes prijala Sulíkovu demisiu

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala v utorok demisiu vicepremiéra a ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). Rezort bude dočasne viesť minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nominant Sme rodina). Ten po demisii Milana Krajniaka (Sme rodina) dočasne šéfuje aj ministerstvu práce, sociálnych vecí a rodiny.

Foto: TASR – Jakub Kotian

Sulík po demisii vyhlásil, že sa ministerského postu vzdal preto, aby otvoril cestu na odchod premiéra Igora Matoviča (OĽANO) z vlády. „Toto bola totiž jeho podmienka. Túto podmienku dnešným dňom plním. Vyvodzujem teda aj ja politickú zodpovednosť za stav, v akom sa vláda nachádza,“ skonštatoval šéf koaličnej SaS.

Dúfa, že sa situácia vo vláde čoskoro stabilizuje, kríza sa skončí a vládu povedie nový premiér. Slovensko podľa Sulíka potrebuje vládu „pokojnej ruky“, rozvážne vedenie, konštruktívny vecný prístup, pokojné hľadanie riešení a aj ich realizáciu. „Mám nádej, že týmto krokom sa k tomuto cieľu výrazne priblížime,“ poznamenal.

Uložiť článok

Najnovšie články