Tento dezert je často spájaný s niečím luxusnejším. Väčšinou si ho dávame niekde v cukrárni, pretože sa obávame, ako by to v našej kuchyni dopadlo, keby sme ho pripravovali sami. Pripravila som pre vás recept na skvelý karamelový flan, ktorý stojí za vyskúšanie a určite ho zvládnete aj doma. Je to klasická mexická či španielska špecialita a konzistenciou vám môže pripomínať puding alebo cheesecake. Vyskúšajte a potešte nielen seba, ale chutiť bude určite aj vašim blízkym.
Na prípravu potrebujete:
2/3 hrnčeku bieleho cukru
1 sladené kondenzované mlieko
2 hrnčeky smotany
1 hrnček mlieka
5 vajec
2 lyžičky vanilkového extraktu
Postup:
Predhrejeme si rúru na 180°C. Do menšieho hrnca pridáme cukor a postupne ho zohrievame. Pri občasnom miešaní nám cukor začne hnednúť a postupne vytvoríme tekutý karamel.
Pokračovanie na ďalšej strane…
Nahlásiť chybu v článku