Foto: Image by Free-Photos from Pixabay

Vyhýbajte sa im, ako je to len možné.

S najväčšou pravdepodobnosťou máte aj vy svojom okolí nejakého toxického človeka. Ide o ľudí, ktorí vám nejakým spôsobom ubližujú, alebo vás oberajú o takmer všetku vašu energiu. To, ako takéhoto človeka rozoznať od ostatných, vycítite. Viete však, na aké typy sa delia?

Článok pokračuje pod videom ↓

Skvele to popísal portál I Heart Intelligence. 

#1 Konverzačný narcista

Tento človek nehovorí o ničom inom, len o sebe. Neustále vás bude prerušovať, aby doplnil, že aj jemu sa stalo niečo podobné, alebo ešte lepšie. Väčšinou sa ale pri ňom k slovu aj tak nedostanete. 

#2 Manipulátor

Manipulátor spraví všetko preto, aby vás mal plne pod kontrolou. Keď sa mu to prestane dariť, začne sa snažiť manipulovať vaším okolím. Neznesie totiž predstavu, že by vás zrazu nemal v hrsti. 

#3 Duševný vampír

Duševnými vampírmi sú ľudia, s ktorými vám stačí stráviť zopár minút, no aj tak z vás doslova vysajú všetku energiu a všetok elán do života. Racionálne ani neviete vysvetliť, prečo to tak je, no každé stretnutie s duševným vampírom je hotovým utrpením. 

Image by Khusen Rustamov from Pixabay

#4 Magnet na drámy

Títo zvláštni ľudia za to veľakrát možno ani nemôžu, no narodili sa jednoducho s tým, že sú magnetom na všetky problémy a drámy sveta. Sotva od nich preto budete počuť niečo iné, než sťažovanie či ľutovanie sa. 

#5 Žiarlivec

Žiarlivec je veľmi nepríjemným typom toxickej osoby. Vôbec pritom nemusí ísť len o vášho partnera, žiarlivostné scény vám môže robiť napríklad aj niekto z priateľov či rodiny – a nie je to nič príjemné. 

#6 Klamár

V neposlednom rade sú tu ľudia, ktorí sa asi ani nedokážu vyjadrovať inak, než v klamstvách. Sami sa do nich zaplietajú, a keď nejaké z nich odhalíte, uvidíte, ako okolo seba začnú prskať svoj toxický jed. 

#7 Tank

Tank preto, že títo ľudia úplne prevalcujú všetky vaše nápady, pocity, názory či myšlienky, akonáhle nie sú v zhode s tými ich. Veria jednoducho tomu, že oni sú tí najlepší a najmúdrejší, a neznesú nikoho, kto by sa to snažil vyvrátiť. 

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov