foto: TASR - Jakub Kotian

Na území našej krajiny tak registrujeme 1379 pozitívnych prípadov na nový koronavírus.

Počas soboty (25. 4.) pribudlo na Slovensku 6 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, testovalo sa 4839 vzoriek. Celkovo tak Slovensko má 1379 potvrdených prípadov na nové ochorenie. Pribudlo však aj 8 vyliečených pacientov, dokopy ich tak na Slovensku máme už 394. Žiaľ, jeden pacient počas včerajška zomrel. Informuje o tom permanentný krízový štáb na internetovej stránke www.korona.gov.sk.

Článok pokračuje pod videom ↓

Štyria zamestnanci DSS Patria boli pozitívne testovaní na koronavírus

Štyria zamestnanci domova sociálnych služieb (DSS) Patria v Galante boli pozitívne testovaní na prítomnosť nového koronavírusu. Všetci štyria pacienti sú bezpríznakoví a nachádzajú sa v 14-dňovej domácej karanténe. Následne budú opätovne testovaní.

„Rozhodnutím krízového štábu sme nariadili niekoľko zásadných opatrení, medzi nimi aj okamžitú dezinfekciu všetkých priestorov Patrie. Klienti budú dostávať stravu na izbu, zároveň dostali zákaz vzájomných návštev. Návštevy z vonkajšieho prostredia sú zakázané už viac ako mesiac. Klienti majú v súčasnosti určený rozpis zdravotných vychádzok v záhradnom átriu,“ uviedol primátor Galanty Peter Paška.

Pracovníčka Ústavu klinickej mikrobiológie Ústrednej vojenskej nemocnice( ÚVN) v Ružomberku testuje vzorky na prítomnosť ochorenia COVID-19, foto:TASR – Oliver Ondráš

Po dohode s vedením Nemocnice v Galante bolo otestovaných prvých 50 klientov, v  pondelok (27. 4.) bude testovanie pokračovať. V prípade zistenia nového koronavírusu budú v zmysle postupov určených regionálnym úradom verejného zdravotníctva nasledovať ďalšie potrebné kroky.

Uložiť článok

Najnovšie články