Máte radi čaj? Ak áno, čo robíte s čajovými sáčkami po vylúhovaní? Asi ako väčšina z nás ich takisto vyhodíte. Vedeli ste, že robíte tak trochu chybu? Použité sáčky z čajov majú neskutočne veľa využití. Dnes si ukážeme tie najlepšie a najužitočnejšie využitia použitých čajových sáčkov.
Pokiaľ máte radi silnejšie čaje, môžete si začať odkladať použité čajové sáčky a pri najbližšej čajovej chvíľke ich pokojne použite po jednom do už lúhovaného čerstvého čaju. Najvhodnejšie sú na to zelené čaje. Pri kúpe kvalitného zeleného čaju sa aj na obale dočítate, že môže byť lúhovaný nie raz, ale niekoľkokrát.
Vylúhovaný sáčok čaju je ideálny aj na dochutenie jedál. Napríklad pri varení cestoviny alebo ryže je skvelý nápad vložiť takýto čaj do vody, ale len pokiaľ nezačne voda vrieť. Jazmín, rumanček je ideálny do ryže, do cestoviny sa najlepšie hodia rôzne zelené čaje.
Ak máte záhradku a s radosťou sa o ňu staráte, určite nevyhadzujte použité čajové sáčky. Môžete z nich spraviť slabý čaj a následne ním polievať čokoľvek, čo chcete. Vyhnete sa takto plesňovým infekciám bez použitia akéhokoľvek chemického prípravku. Pokojne môžete čajom posypať aj zem takto jemne pohnojiť, prípadne pridať do kompostu. V prípade ak použijete sáčok bez toho, aby ste ho otvárali, nezabudnite odstrániť kovovú časť, ktorá zvykne držať vrecúško čaju pokope.
Nahlásiť chybu v článku