Na svete denne hladuje a zomiera na hlad nespočetne veľa ľudí. Problém ale nie je v jedle, jedla je dostatok. Problém je v dnešnej dobe a hlavne v plytvaní s potravinami. Viac než 40 percent jedla v Amerike, či inde na svete, sa vyhodí. A prečo? Jedlo, tesne po záručnej dobe sa nesmie predávať ani darovať, aj keď je úplne v poriadku.
Toto jedlo sa musí vyhodiť, alebo inak znehodnotiť, zničiť. Rob Greenfield sa rozhodol proti tomuto masívnemu problému bojovať. Chodí po amerických mestách, zbiera jedlo z kontajnerov a vystavuje chutné jedlo ľudom. Pošlite tento článok ďalej, nech čo najviac ľudí vidí pravdu!
Rob zistil, že najhoršie sú na tom reštaurácie a obchody s potravinami. Tie vyhadzujú úplne čerstvé jedlo.
Každý deň spoločnosti vyhodia kopu jedla len preto, že nevyzerá čerstvo, má divný tvar, alebo im len proste zaberá priestor v polici.
Ako toto všetko ale Rob vie? Chodieva sa pozerať do košov s jedlom.
Robové riešenie je veľmi jednoduché. Chce, aby spoločnosti prestali vyhadzovať potravu a namiesto toho toto jedlo podarujú.
Jedlo zozbierané z košov v Chicagu, Illinois.
Jedlo zozbierané z košov, Philadelphia, Pennsylvania.
New York.
Nahlásiť chybu v článku