Tiež patríte medzi milovníkov avokáda a jeho cena v obchodoch vám príde niekedy privysoká? Napadlo vás niekedy vypestovať si ho doma? Nie je to žiadna veda! Kto raz ochutná nátierku z avokáda, musí si ju zamilovať. Avokádo je skvelé nielen na nátierku, ale aj do šalátov, do „domácej“ prírodnej masky či omáčok. A navyše je toto ovocie nesmierne zdravé. Obsahuje okolo 20 rôznych vitamínov, veľké množstvo vlákniny, znižuje hladinu cholesterolu, má v sebe dokonca viac draslíka ako banány, …
Prvým krokom bude odkôstkovať zrelé avokádo a samozrejme ho zúžitkovať. Dôležité je ale, ale aby ste vedeli, ktorá časť kôstky je vrchná a spodná. Tá spodná (zväčša širšia časť) totiž pôjde do vody, tak na to nezabudnite!
Aby bola ponorená iba potrebná časť kôstky z avokáda, napichajte doň asi do 3/4 špáradlá, ktoré ju potom budú držať.
Nahlásiť chybu v článku