Neviete prečo, ale aj keď milujete svojho partnera, máte strach sa usadiť.

Nachádzate sa v najlepšom vzťahu vášho života. Máte po svojom boku človeka, ktorého nadovšetko milujete. Cítite, že je to ten pravý. A aj napriek tomu sa však z nejakého dôvodu bojíte usadiť. Možno si o sebe myslíte, že ste čudní, ale vedzte, že mať strach usadiť sa, na tom naozaj nie je nič zlé. Možno je to len kvôli tomu, že ste sa v takej situácii ešte nikdy predtým neocitli a toto je váš obranný mechanizmus, alebo je to kvôli tomu, že vaše srdce už dávno vie, že chcete niečo iné. Ak však máte niektorú z týchto troch myšlienok, potom by ste sa rozhodne nemali ponáhľať a veci by ste si mali poriadne premyslieť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ktoré myšlienky to sú?

#1 Nemôžete si pomôcť, ale neustále premýšľate nad tým, čo ešte svet ponúka

Na svete je veľmi veľa ľudí. A čo ak sa medzi nimi nachádza ešte niekto iný? Niekto, kto by vám bol súdený viac? Ak máte takéto myšlienky, a to aj napriek tomu, že ste spokojní so svojím terajším partnerom či partnerkou, potom je to jasný znak toho, že ešte nie ste pripravení usadiť sa.

Nezáleží na tom, ako veľmi ste v terajšom vzťahu šťastní, stále premýšľate nad tým, čo pre vás ešte svet ponúka. Čo lepšie by ste ešte mohli dostať. Čo lepšie by sa vám ešte mohlo prihodiť. Či dokonca, koho iného by ste mohli stretnúť. Je ťažké odpovedať na otázku, či by ste mali ísť za volaním svojho srdca po slobode alebo sa usadiť tam, kde práve ste, no ak premýšľate týmto spôsobom, potom pripravení rozhodne ešte nie ste.

unsplash.com

#2 Cítite, akoby vás váš vzťah ťahal niekde smerom späť

Alebo možno máte pocit, že váš vzťah vás nejakým spôsobom ťahá späť, no vy pritom chcete ísť ďalej a ďalej. Chcete vidieť ešte mnoho miest, chcete zažiť ešte kopu vecí, chcete ešte stihnúť to a to a to – a to všetko ste chceli urobiť ešte predtým, než sa usadíte. Nehnevajte sa, ak poviem, že je jasné, že musíte ísť a všetko uskutočniť.

Ak sú tu veci, ktoré ste nestihli, no vaše srdce po nich túži, potom sa musíte opýtať samého seba, či má význam usádzať sa. Budete spokojní? Budete vážne spokojní? Nebudú vás ťažiť výčitky toho, že ste niečo neurobili?

#3 Neustále hľadáte nejaký dôvod, prečo by to nemohlo fungovať

Možno si to ani neuvedomujete, no neustále sa snažíte nájsť si akýsi dôvod, pre ktorý by to všetko nemohlo fungovať. Spochybňujete takmer každú drobnosť a chytáte sa každej maličkosti. Vo väčšine prípadov zveličujete a to všetko iba preto, že jednoducho na usadenie sa ešte nie ste pripravení.

Veľmi dobre viete, že žiadne problémy vo vzťahu nemáte, no aj napriek tomu vynakladáte obrovské úsilie na to, aby ste ich našli. Možno je to kvôli tomu, že vaše podvedomie a hlavne vaše srdce už dávno vedia, že toto nie je to pravé orechové. Alebo, možno ste len naozaj zmätení a až príliš sa bojíte, a preto máte tendenciu vzťah sabotovať. Tak či onak, pravú odpoveď viete asi už iba vy sami.

unsplash.com

Pozri aj: Toto je 10 znakov toho, že vo svojom vzťahu nie ste takí šťastní, ako predstierate

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov