S jeseňou prichádza zmena. Zmena, ktorá je nevyhnutná, ak chceme ďalej rásť.

Jeseň. Prenádherná a hlavne farebná jeseň. Hovorte si, čo chcete, jeseň je podľa mňa jedným z najkrajších období v roku. Všetko je tak žiarivé, pokojné a hrejivé, s malým rúškom tajomstva. A ako hrubé ponožky a členkové čižmy zohrievajú naše nohy, tak jeseň dokáže zohriať naše srdcia. Ako? No jednoducho iba tým, že sama nám je príkladom, že ak zo seba necháme všetko „spadnúť“, môže to byť naozaj nádherné a oslobodzujúce.

Článok pokračuje pod videom ↓

Každoročne s príchodom jesene je všetko akési krajšie. Svet hýri farbami, pod nohami nám šuští lístie a my si konečne môžeme obliecť obrovské pohodlné svetre a s hrejivým hrnčekom plným voňavej kávy a obrovským úsmevom si vykračujeme po uliciach, užívajúc si posledné lúče teplého slnka či jesenného vetríka. Jeseň akoby zohrievala celý svet.

Čo je také zaujímavé na tej jeseni? Ako to, že sa jej darí zohriať aj naše srdcia?

Ako listy začnú opadávať zo stromov, čo nám signalizuje, že leto sa oficiálne skončilo, aj všetok ten stres, ktorý sa v nás nahromadil, akoby zrazu opadol. A nechať z nás „opadnúť“ všetko to zlé môže byť nádherné. Pretože nielenže sa zmení svet okolo nás, taktiež sa zmení svet aj v nás.

unsplash.com

A táto zmena je zrazu presne tou zmenou, ktorú ste v živote potrebovali. Samozrejme, môže to byť trochu zastrašujúce. Koniec koncov, mnoho ľudí sa bojí práve toho, zmien. Ale je to pochopiteľné, pretože na to, aby sa niečo zmenilo, to staré musí byť nahradené novým. A niečo vo vašej komfortnej zóne musí zmiznúť.

Aj vy ste strom, ktorý sa nachádza v tom bode, že ak chce ďalej kvitnúť, teraz sa potrebuje zbaviť všetkého starého. Aj vy musíte nechať, nech z vás všetko lístie opadá.

Tak ako to urobiť? Ako umožniť sebe samému ďalej rásť?

Nastavte si cieľ a choďte si za ním. Urobte všetko, čo je vo vašich silách, aby ste sa stali vašou najlepšou verziou.

Zamerajte sa na pozitívnu energiu. Všetko začína vierou. V prvom rade, musíte veriť. Musíte veriť, že ste dostatočne silní, aby ste to zvládli. Musíte veriť, že sa to jednoducho stane a vy tomu dopomôžete. Musíte veriť, že tam, kde sa jedny dvere zatvoria, iné sa otvárajú. Musíte veriť, že všetko to krásne farebné lístie, vašu pýchu, zhadzujete práve preto, aby to bolo nahradené niečím novým a lepším.

Buďte na seba hrdí. Pomaly ale isto sa stanete tou osobu, ktorou ste vždy mali byť. Buďte na seba hrdí, že ste sa nevzdali. Mohli ste to všetko hodiť za hlavu, ale tentokrát ste to neurobili. Tentokrát nie.

Takže, nebojte sa zmeny. Je nevyhnutná. A pamätajte si, nedokázali by sme obdivovať nádherné farby jesene, ak by si stromy nenašli spôsob, ako svoje lístie zhodiť a tak sa sami oslobodiť. A v tom spočíva celá tá krása.

unsplash.com

Pozri aj: Z nápaditých kresieb tohto umelca vás zamrazí. Pripomenú vám, že to najväčšie šťastie sa nachádza v maličkostiach

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov