Aj tvár toho najmilšieho človeka sa z času na čas zmení.

Určite poznáte ten pocit, keď stretnete niekoho, kto je úplne úžasný, má skvelý charakter a je to naozaj jedinečný a dobrý človek. No po určitom čase sa to všetko zmení a z najskôr milého človeka sa stáva takmer monštrum, ktoré nespoznávate. Bohužiaľ, niekedy sú príčiny, prečo sa to vlastne stalo, oveľa vážnejšie, než by ste čakali. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Čo teda môže spôsobiť takú výraznú zmenu u ľudí?

#1 To, že dávajú a dávajú, ale nič sa im nevracia

Niektorí ľudia sú jednoducho takí, dobráci od kosti. Každému dávajú, každému pomáhajú, každému by najradšej zniesli aj modré z neba, a vždy to urobia nezištne. Ale raz za čas si aj oni zaslúžia aspoň malú vďaku za to, čo robia. A práve keď sa táto vďaka nedostaví, môže to viesť ku sklamaniu či k tomu, že ak ich niekto poprosí o pomoc, už mu nebudú ochotní podať pomocnú ruku.

#2 Nedostatok času pre seba

Mať čas iba sám pre seba je blaho, ktoré si bohužiaľ nie každý môže dovoliť. Niektorí ľudia sú jednoducho takí, že nikdy nepovedia „nie“, aj keby veľmi chceli. A preto sa viac stresujú či majú menej času pre seba, ktorý je veľmi potrebný.

unsplash.com

#3 Zvyšovanie odporu

Každý z nás si so sebou nosí nejakú dávnu spomienku, ktorá je nepríjemná. Spomienku, v rámci ktorej sa nám stala krivda a my nechceme nič iné, než pomstu. A práve toto lipnutie na starých, boľavých a nezahojených ranách dokáže urobiť divy s každým, aj s tým najmilším človekom.

#4 Snaha neustále pôsobiť vyrovnane a flegmaticky

Udržiavať všetky pocity vo vnútri tiež nie je dobré. Precítiť by sa mal každý jeden pocit, či už je dobrý alebo zlý. Pretože potom môže nastať to, že zlé pocity sa budú hromadiť a hromadiť, až sa raz dostanú na povrch, no bude to stokrát horšie.

#5 Nechať sa vyprovokovať ostatnými

Aj ten najmilší človek sa čas od času dokáže nechať ostatnými vyprovokovať, a to až do takého bodu, odkiaľ už nie je cesty späť, pretože čo je veľa, to je veľa.

#6 Myšlienky o neúspechu

Niekedy aj to, či vidíme alebo nevidíme výsledky či plody našej tvrdej práce, môže mať obrovský vplyv na to, ako reagujeme. A ak máme pocit, že sa snažíme, robíme všetko, čo sa dá, no výsledky sa aj tak nedostavajú, potom sa to poriadne odrazí na nálade.

#7 Zlosť

Aj ten najväčší dobrák niekedy úplne vypení. Každý sa môže dostať do štádia, kedy je jednoducho tak rozzúrený, že správať sa dobre a milo je tá posledná vec, na ktorú myslí. Bohužiaľ, niekedy toto krátkodobé správanie môže mať na náš život dlhodobý účinok. V negatívnom zmysle slova.

unsplash.com

Pozri aj: Toto je 10 vecí, ktoré počas víkendov robia neúspešní ľudia

simplecapacity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov