Je to zvláštne, však?

Keď sme boli mladí, priateľov sme mali na každý prst minimálne troch. Ale čím sme starší, tým viac si uvedomujeme aká vysoká je cena pravého priateľstva, a že vlastne v našom živote si úplne vystačíme s dvomi pravými priateľmi. Nuž je to naozaj tak, čím starší sme, tým menej priateľov máme. A tu sa nachádza aspoň sedem dôvodov, prečo sa naše priateľstvá menia.

Článok pokračuje pod videom ↓

Už nie ste na strednej

Zlaté školské časy pominuli. Pre niekoho bohužiaľ, pre iných zas našťastie. Kým ste boli na strednej, pravdepodobne ste poznali mnoho ľudí. A veľa ľudí rovnako poznalo vás. Stredná škola je niečo, kde sa klebety šíria rýchlejšie, než rýchlosťou svetla a každý vie o každom všetko – alebo respektíve si myslí, že vie. Tak či onak, počas tohto obdobia, keď ste ešte chodili do školy a boli ste mladí, ste mali pravdepodobne aj najviac priateľov.

Vaši priatelia vytvorili páriky

Váš najlepší priateľ a vaša najlepšia priateľka si vždy rozumeli. A potom, ani neviete kedy sa to stalo, sa začali stretávať aj bez vás. Začali spolu podnikať rôzne veci. Zrazu ste zistili, že tvoria pár. No a nakoniec, ako šmahom čarovného prútika, zrazu zmizli z vášho života. Začali sa uberať svojou vlastnou cestou, ktorej bohužiaľ už nie ste súčasťou.

unsplash.com

Začali ste s niekým chodiť

Alebo sa stal presný opak predošlého prípadu. Neboli to vaši priatelia, ktorí sa dali dokopy, ale boli ste to vy. Začali ste chodiť s vaším vysneným partnerom a nadobudli nové kontakty. No a tie staré nejako zostali v pozadí, až kým sa úplne nevytratili.

Pracujete z domu

Technológia sa hýbe smerom vpred a preto aj čoraz viac ľudí začína uznávať prácu z pohodlia vlastného domova. Aj keď takáto práca určite prináša veľmi veľa výhod, môže sa stať, že sa úplne prestanete socializovať, prestanete chodiť do spoločnosti a tak teda prestanete udržiavať styk s ľuďmi, s ktorými ste sa predtým stretávali.

Presťahovali ste sa

Rozhodli ste sa vo svojom živote urobiť významný krok a tak ste zmenili bydlisko. Svoj starý život ste zanechali za sebou a vkročili ste do niečoho nového. Strata priateľov v takejto situácii je úplne prirodzená vec. Niekedy je to dokonca osviežujúce, zbaviť sa všetkých tých ľudí vo svojom živote.

unsplash.com

Zmenili sa vaše záujmy

Čím ste starší, tým viac sa menia aj naše záujmy. To, čomu ste holdovali pred pár rokmi, je pre vás dnes už úplne tabu. Teda je zrejmé, že aj ľudí, ktorých ste zvykli pri vykonávaní tej činnosti stretávať, už ďalej nestretávate. Jednoducho ste sa pohli vo svojom živote ďalej – a to vôbec nemusí znamenať nič zlé.

Skončili ste s jednostrannými priateľstvami

Alebo ste sa len rozhodli odísť zo všetkých tých „priateľstiev“, ktoré neboli pre vás zdravé. Odstrihli ste zo svojho života toxických a falošných ľudí, alebo tých, ktorí vás využívali a vaše priateľstvo vám neopätovali. Samozrejme, že ste tým o nejakých ľudí vo svojom živote prišli, ale opäť, zrejme to nebola až taká zlá strata – práve naopak.

Pozri aj: Toto je 7 typov ľudí, ktorí sa tvária ako vaši priatelia, no v skutočnosti sú presným opakom

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov