Tieto filmy vám poodhalia tú temnejšiu ľudskú stránku…

Mnohí ľudia, medzi nimi i psychológovia či psychiatri, sú zástancami názoru, že každý z nás má v sebe niečo “temné”, niečo, čo možno skrýva nielen pred okolitým svetom, ale predovšetkým i sám pred sebou. A presne do týchto dobre ukrytých zákutí ľudskej psychiky vás zavedú tieto thrillery. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Hra na skrývačku (2005)

Oscarový Robert De Niro si tu zahral úlohu starostlivého otca a vdovca Davida Callawaya. Po smrti manželky sa so svojou dcérkou Emily presťahuje na Manhattan, kde sa však Emily cíti osamelo a opustene. Ako to už u detí býva, vytvorí si preto imaginárneho kamaráta – Charlieho. Jej otcovi to najprv príde ako nevinná zábavka, v tom sa však v ich rodine začnú diať zvláštne veci a David zisťuje, že Charlie nie je len výplodom fantázie jeho dcéry…

Prvotný strach (1996)

Martin Vail (Richard Gere) je narcistickým advokátom, ktorý nadovšetko na svete miluje seba a pozornosť médií. Pri svojej práci dokáže bravúrne manipulovať nielen s faktami, ale rovnako aj s ľuďmi. Jedného dňa sa dozvie o prípade dobodaného biskupa, ktorého mal údajne zavraždiť mladý, 19-ročný miništrant. Dôkazy sú takmer jednoznačné, no Martin sa aj tak rozhodne dokázať chlapcovu nevinu. Myslí si totiž, že to prospeje jeho prestíži. Tentokrát však nič nedopadne podľa jeho predstáv.

They look like people (2015)

Tento film si môžete zdarma pozrieť aj na Youtube a za váš čas naozaj stojí. Hlavnou postavou je Christian, ktorý je prototypom muža v najlepších rokoch. Jedného dňa na ulici narazí na starého známeho, Wyatta, z ktorého sa však stal absolútny samotár v pravom zmysle slova. Keďže Christian žije sám a taktiež sa cíti osamelo, Wyattovi ponúkne, aby sa k nemu nasťahoval. Ten súhlasí, avšak Christianovi nepovie o jednom “malom” osobnostnom probléme, ktorý skrýva…

https://www.youtube.com/watch?v=cT_LMJW7d7I

Mandžuský kandidát (2004)

Film hovorí o príbehu nevydarenej vojenskej operácie v Perzskom zálive, kde upadne do bezvedomia veliaci dôstojník Ben Marco. Seržant Raymond Shaw vtedy zachráni nielen jeho, ale aj celú jednotku. Marcovi sa však niečo nezdá. Neustále sa mu vracajú podivné sny a začína mať podozrenie, že celá vojenská jednotka bola unesená a mozgy mužov boli preprogramované tak, aby sa sa stal Raymond Shaw vojnovým hrdinom. Ako to bolo v skutočnosti?

Talent pána Ripleyho (1999)

Kultový film, v ktorom si zahral hlavnú postavu Mat Damon, by si mal aspoň raz za život pozrieť každý. Dej je zasadený do obdobia 50. rokov minulého storočia a Mat Damon si zahral nebezpečného sociopata, pána Ripleyho, ktorý sa vydáva za inú osobu. To, prečo to robí a ako to nakoniec dopadne, si už pozrite sami.

Pozri aj: Vraždy, sex, peniaze, korupcia či drogy. Toto je TOP 10 najlepších filmov o mafii, ktoré by ste mali vidieť

learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov