Bez nej žiť nedokážeme, no občas máme pocit, že ani s ňou.

Ak láska pretrvá, jej prirodzeným vyústením vo väčšine kultúr je manželstvo. Ide však o záväzok, ktorý nie každý dokáže zvládnuť. Napriek tomu, že po manželstve túžia, majú z neho strach. Riešia to preto svojsky. Napríklad sa rozhodnú vo zväzku spolunažívať s neživým objektom. Zdá sa, že láska a manželstvo už akosi nie sú len záležitosťou dvoch milujúcich sa ľudí…

Článok pokračuje pod videom ↓

Linda Ducharme

Táto žena má naozaj zvláštnu lásku. Možno ste už počuli niekoho povedať, že je závislý na kolotočoch, čím chcel vyjadriť, že ich má rád. Linda má však kolotoč rada doslovne. Je zamilovaná do ruského kolesa, ktoré pomenovala Bruce. Za 21 metrov vysokého partnera sa však nevydala len tak z rozmaru. Spoznali sa ešte v roku 1982 a kým sa v roku 2012 zosobášili, „chodili“ spolu celých 30 rokov. Nebolo to však také jednoduché, v roku 1986 utrpel Bruce vážne poškodenia počas búrky. Musel sa utiahnuť do dôchodku a Linda investovala 100 tisíc dolárov, aby lásku svojho života opravila. Takto si teraz môžu užívať výhody manželstva, ako napríklad večeru pri sviečkach. Predtým, ako sa spoznala s Bruceom, bola Linda zamilovaná napríklad do lietadla či do vlaku.

Linda Ducharme Gets Married To Ferris Wheel Named Bruce. and her vows read "baby i wanna ride you all night"

Gepostet von Elise Quigley am Mittwoch, 5. März 2014

Zheng Jiajia

Zheng mal 31 rokov, keď už viac nedokázal zniesť tlak zo strany rodiny. Mysleli si, že je najvyšší čas, aby si našiel ženu a usadil sa, nevedel však nájsť tú pravú. Muži to majú v Číne obzvlášť ťažké, vzhľadom na nepomer mužov a žien, ktorý vznikol ako následok politiky povoľujúcej v rodine len jedno dieťa. Zheng to teda vyriešil svojsky, vytvoril robota, ktorý vyzerá ako ideálna partnerka a oženil sa s ním. Zatiaľ dokáže vysloviť len pár slov, no muž chce svoju ženu naprogramovať tak, aby dokázala chodiť a vykonávať domáce práce.

Zheng Jiajia, um engenheiro chinês especialista em inteligência artificial, se casou com uma mulher-robô construída por ele mesmo, em cerimônia que teve a participação de sua mãe, amigos e companheiros de universidade, informa o site "Sina.com". O casamento não tem valor legal, já que as núpcias entre humanos e androides por enquanto não estão contempladas na legislação chinesa.O casamento contou com uma cerimônia pomposa, com banquete, presentes e o véu vermelho sobre o rosto da namorada típico das bodas tradicionais desta cultura oriental.A namorada, criada por Zheng em 2016, se chama Yingying. Segundo Zheng, de 31 anos, eles começaram uma relação há dois meses.Zheng, que não tinha namorada há anos, optou por fabricar sua própria esposa depois que sua família e amigos estavam há tempo o pressionando para que se casasse.Yingying é capaz de falar mediante uma conexão a um computador com textos e arquivos de áudio armazenados, também pode reconhecer fotografias e objetos, mas ainda não está programada para caminhar, embora seu marido afirme que está trabalhando nisso.O jovem Zheng, que trabalhou anos na multinacional tecnológica Huawei, mas em 2014 abriu sua própria companhia, afirmou que pensa em viver com Yingying até que a morte -ou os problemas de bateria- os separem.

Gepostet von Rádio Nova Cultura – Cerquilho am Freitag, 7. April 2017

Babylonia Aivaz

V roku 2012 sa mladá žena rozhodla, že sa pred davom 50 ľudí vydá za 107-ročný obchodný dom. Okrem toho, že ide o manželstvo s budovou, Babylonia tvrdí, že ide o homosexuálny zväzok. Sobáš vyvolal u ľudí pozornosť, niektorí sa len zvedavo prizerali, iní sa rozhodli vyjadriť otvorene nesúhlas. V jej krajine totiž homosexuálne manželstvá nie sú legalizované a aj zväzok s budovou je otázny. Cieľom Aivazovej však nebolo poburovať ľudí. Chcela pritiahnuť pozornosť na fakt, že stará budova bola zbúraná a na jej mieste mal byť postavený moderný obchodný dom. Tak sa z Babylonie razom stala vdova.

Gepostet von Борис Давидян am Sonntag, 4. Februar 2018

Chang His-Hsum

His stratil svoju prvú manželku, Tsai, ktorá spáchala samovraždu, lebo rodiny manželstvo neschvaľovali. Muž sa znovu oženil, 20 rokov po smrti Tsai si vzal za ženu bábiku Barbie. Bábika mala odeté biele šaty a na krku mala retiazku, ktorá patrila Tsai. Zvláštne je, že toto manželstvo rodina schválila a vyjadrila ľútosť nad tým, čo sa už nedá vziať späť. Domov sa vrátil s bábikou a urnou s popolom zosnulej manželky. His tvrdí, že takto je Tsai opäť členom rodiny, pretože sa oženil s jej duchom.

Gepostet von Борис Давидян am Sonntag, 4. Februar 2018

Tracey Emin

Tracey je umelkyňa, ktorá rada posúva hranice. Dokázala to napríklad tým, že sa vydala za kameň. K činu ju inšpirovala korešpondencia medzi pápežom Jánom Pavlom II. a filozofkou Annou-Teresou Tymienieckou. Aj keď obsah listov bol vášnivý, nikdy medzi nimi nevznikol fyzický vzťah. Práve to Tracey viedlo k tomu, aby si vytvorila duševný vzťah s kameňom. Tvrdí, že je to niečo ako jej kotva, ktorá ju nikdy neopustí. Údajne jej pomáha prekonať náročné dni.

Gepostet von Борис Давидян am Sonntag, 4. Februar 2018

Richard Torres

Opäť ide o zvláštny zväzok, tentoraz medzi človekom a stromami. Richard si však stromy neberie z lásky, ale preto, lebo je environmentálny aktivista a takýmto spôsobom chce poukázať na to, že by sme si mali prírodu chrániť. Sobáš však bol ako každý iný, Torres svojej neveste navliekol obrúčku, vyslovil svoj sľub a pobozkal ju. Šíri posolstvo hovoriace, že svet by bol omnoho krajším miestom, keby sme namiesto vojny sadili stromy.

Gepostet von Борис Давидян am Sonntag, 4. Februar 2018

Jodi Rose

Diablov most vo Francúzsku bol postavený v 14. storočí. Ženu menom Jodi Rose očaril natoľko, že sa za most rozhodla vydať. Most bol súčasťou projektu Spievajúce mosty, v rámci ktorého Jodi nahrávala vibrácie, ktoré mosty vydávajú a vytvárala z nich hudbu. Rose na svojom moste najviac miluje to, že jej poskytuje bezpečné miesto na odpočinok, keď má však chuť vyraziť do sveta, nebráni jej ani v tom.

Gepostet von Борис Давидян am Sonntag, 4. Februar 2018

Sal 9000

Love Plus je online hra, v ktorej je vaším cieľom vybudovať si vzťah s imaginárnym avatarom. Istý hráč známy ako Sal 9000 hru vzal natoľko vážne, že sa po troch mesiacoch do svojej avatarky Nene zamiloval a rozhodol sa s ňou oženiť. Ceremónie sa zúčastnila aj Salova rodina a bola vysielaná online. Sal tvrdí, že Nene je žena snov, pretože sa na neho nenahnevá tak ľahko, ako skutočná žena a odpúšťa rýchlo.

Gepostet von Борис Давидян am Sonntag, 4. Februar 2018

Lauren Adkins

Každý si ako teenager prejde štádiom zamilovanosti do platonickej lásky. Väčšina z toho našťastie vyrastie. Lauren však akosi nemá záujem dospieť a čeliť realite. Keď si prečítala svetoznámy Twiligt, zamilovala sa do hlavnej postavy, Edwarda Cullena. Keď uvidela film, preniesla svoju posadnutosť na herca, ktorý Edwarda hral. Vedela však, že u herca príliš veľké šance nemá, vyriešila to preto svojsky, vydala sa za jeho kartónovú podobizeň.

Gepostet von Борис Давидян am Sonntag, 4. Februar 2018

Carol Santa Fe

Carol mala len 9 rokov, keď prvýkrát uvidela svoju lásku. O 36 rokov neskôr sa za ňu vydala. Jej láskou je vlaková stanica Santa Fe Depot, ktorú pomenovala Daidra. Každý deň cestuje na stanicu takmer hodinu, aby jej mohla porozprávať o svojom dni. Dokonca s ňou občas máva aj duševný sex. Fyzický považuje za nevhodný, vzhľadom na to, že jej láska je verejným priestranstvom.

Gepostet von Борис Давидян am Sonntag, 4. Februar 2018

Hovorí sa, že láska kvitne v každom veku. Počuli ste však, že by prekvitala aj pri každom predmete?

Pozri aj: Valentín je toxický. Týchto 7 dôvodov vám ukáže, prečo je sviatok zamilovaných neraz tým najhorším dňom v kalendári

listverse
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov