Foto: TASR (AP Photo/Evan Vucci)

Kim Čong-un si do Singapuru so sebou údajne priniesol i vlastnú toaletu.

Spoločný summit severokórejského lídra Kim Čong-una s americkým prezidentom Donaldom Trumpom je obrovskou udalosťou. Podľa mnohých ide o najvýznamnejšiu politickú udalosť posledných desaťročí a pre svet môže toto stretnutie znamenať oficiálny koniec ďalšej vojny i denuklearizáciu Severnej Kórey. Okrem geopolitických rokovaní však stretnutie v Singapure prinieslo i jednu malú zaujímavosť. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Podľa juhokórejského denníka Čoson ilbo si severokórejský líder Kim Čong-un mal do Singapuru na spoločný summit s americkým prezidentom priniesť svoj vlastný prenosný záchod. Dôvodom má byť obava z toho, aby zahraničné spravodajské služby nezískali vzorky exkrementov. Z tých by totiž vedeli zistiť detailné informácie o vodcovi, z doteraz veľmi izolovaného sveta Severnej Kórey.

Foto: TASR (AP Photo/Evan Vucci)

Severokórejská delegácia si do Singapuru údajne priniesla i vlastné jedlo a to napriek tomu, že obom štátnikom sú k dispozícii tie najluxusnejšie apartmány v celom meste. Do Singapuru Kim Čong-un priletel už včera a namiesto krátkej trasy Severná Kórea – Singapur ponad Východočínske a Juhočínske more si delegácia zvolila dlhšiu, no z hľadiska bezpečnosti (možný útok na lietadlo) lepšie ubrániteľnú trasu ponad Peking.

Foto: TASR (AP Photo/Evan Vucci)

Okrem veľkého haló okolo prenosnej toalety a stavu stolice Kim Čong-una priniesol summit v Singapure i významnejšie prekvapivé výsledky. Kim Čong-un a Donald Trump podpísali spoločný dokument, ktorý by mal údajne obsahovať dohodu o úplnom odstránení jadrových zbraní z Kórejského polostrova.

Pozri aj: Skok do štvrťkilometrovej ničoty uprostred unikátnej prírody. Na tomto sklenenom moste otvárajú extrémny bungee jumping z najvyššieho miesta planéty

independent.co.uk
Uložiť článok

Najnovšie články