Foto: facebook.com/trnavskamedovina/facebook.com/gentlejam

Poraziť svetovú konkurenciu a zaradiť sa tak medzi špičku, je náročný proces, ktorý zvládnu absolvovať len niektorí výrobcovia.

Chce to skvelý nápad, odhodlanie, no najmä tvrdú prácu a vytrvalosť v tom, čo robia. Týchto 5 slovenských výrobcov vytvára produkty, ktoré majú črty dokonalosti a dnes sú považované za jedny z najlepších výrobkov, aké tu máme.

Článok pokračuje pod videom ↓

Čokoláda z Nitry očarila 400 člennú svetovú porotu

Čokoláda Lyra  je výtvorom dvoch Slovákov Karola Stýbla a Milana Lukáča. O jej kvalite veľa prezrádza  niekoľko ocenení, medzi ktorými nechýba ani cena Great Test, ktorú získali hneď niekoľko rokov po sebe.

Ručne robenej čokoláde z dielne pod Zoborom sa podarilo zvíťaziť nad 10-tisíc vzorkami, z ktorých tú najlepšiu vybrala až 400 členná porota zložená z odborníkov. Lyra tak už niekoľko rokov dokazuje, že svet čokolády na Slovensku nekončí za dverami supermarketov. A aj napriek tomu, že je o niečo drahšia, za tú kvalitu naozaj stojí.

„Nech­ceme robiť indus­triálne a vo veľ­kom, chceme aby nám naši zákaz­níci, kto­rých pova­žu­jeme za čle­nov našej rodiny, mohli vždy dôve­ro­vať. Ručíme za to, že v kaž­dom jed­nom kúsku čoko­lády, ktorý vyšiel od nás, je to naj­lep­šie, čo vieme dať,” hovorí Stýblo, ktorý je jedným zo štyroch ľudí na svete s titulom Fino Aroma Master Chef Chocolatier.

Pivo z Banskobystrického pivovaru porazilo 2 000 pív z 50 krajín sveta

Ľubomíra Vanča a Branislava Cvika sú spolumajitelia Banskobystrického pivovaru. Do pivárenského priemyslu sa dostali kúpou krachujúceho pivovaru, ktorý premenili na prosperujúci podnik produkujúci nápoje špičkovej kvality. Na trhu uspeli vďaka poctivej výrobe, stavili na použitie tradičných receptúr a klasických technologických postupov bez urýchľovacích procesov a chemických úprav.

„Rozhodli sme sa neklamať konzumentov na úkor chémie a konzervantov. Cieľom bolo odlíšiť sa od unifikovaných „europív“ najmä chuťou,“ povedal Cvik pre hnonline.sk

Dať na prvé miesto kvalitu sa aj v tomto prípade oplatilo. Svedčia o tom desiatky ocenení, ktoré si pivovar pripísal na svoje konto. To najhodnotnejšie však prišlo až nedávno. Zo súťaže European Beer Star si slovenské pivo odnieslo zlatú medailu v kategórií tmavých pív. Banskobytrický pivovar tak so svojím tmavým pivom tromfol aj zabehnuté pivné veľmoci, ako sú Nemecko, Belgicko alebo Česko.

Košický med sa stal oficiálne najlepším medom sveta roku 2017

O tom, že sa oplatí vyhľadávať slovenských včelárov a ich med svedčí hneď niekoľko ocenení, ktoré naše tekuté zlato vo svete získava. Ten najväčší úspech dosiahol med z východného Slovenska. V medzinárodnej konkurencii na včelárskej výstave Apimondia v Instanbule sa med z včelína Tibora Vargapála umiestnil na prvom mieste.

Šikovný medár si z Turecka odniesol hneď deväť z desiatich možných ocenení. Košičan získal zlaté medaile v Istanbule za medovinu, darčekové balenie, kolekciu štyroch druhov medov, ale aj za oriešky a sušené ovocie v mede.

Foto: Slovenskymed.sk

Trnavská medovina získala ocenenie najlepšia na svete v americkom štáte Colorado

Jedným z najúspešnejších rodinných medovinárstiev, aké u nás máme je slovenská firma Apimed. Ich medovina rok, čo rok potvrdila, že patrí k svetovej špičke. Zúčastnila sa svetovej súťaže o najlepšiu medovinu s názvom Mazer CUP v USA. Tejto súťaže sa zúčastnilo až 800 vzoriek medovín z rôznych krajín sveta. Odborná porota však rozhodla, že tou najlepšou na svete je tá naša slovenská.

„Uspieť v konkurencii výrobcov z celého sveta a priviesť do Dolnej Krupej významné ocenenia je odmenou našej každodennej usilovnej práce. Ocenenia vnímame ako ohodnotenie dlhoročnej práce, zároveň pre nás znamenajú záväzok neustále ďalej pracovať na výrobe a príprave tých najkvalitnejších druhov medovín,“ vyjadril sa Apimed na svojej stránke.

Posted by TRNAVSKÁ MEDOVINA on Dienstag, 12. Mai 2015

Slovenské džemy s alkoholom porazili konkurenciu z 22 krajín sveta

Za  značkou Gentle Jam stojí Iveta Hrabovská, ktorá sa jedného dňa rozhodla pridať do džemu trošku alkohol. Dnes jej unikátne džemy postavené na kvalitných surovinách oslovujú zákazníkov po celom svete.

V Gentle Jam nešetríme. Ľudia u nás musia siahnuť hlboko do vrecka, tým sa netajíme. Hlboko však siahame aj my. Keď nakupujeme ovocie a zeleninu, vyhľadávame najlepších pestovateľov. Keď kupujeme alkohol, mierime k regálom s najlepšími značkami. Do varenia dávame alkohol, ktorý by si bežný človek nekúpil ani na špeciálne príležitosti,“  tvrdí Iveta Hrabovská.

Minulý rok džemy mladej Slovensky získali zlatú hviezdu na najprestížnejšej gastro súťaži sveta Great Taste a tento rok dosiahli ešte viac: ZLATÚ MEDAILU na svetovej súťaži džemov v Azerbajdžane a tak slovenské alko džemy porazili konkurenciu z 22 krajín sveta.

Odkedy podnikám, teším sa na každý pondelok a nový pracovný týždeň 🙂 Je medzi vami niekto, kto miluje svoju prácu?

Posted by GentleJam Slovakia on Sonntag, 19. Februar 2017

Pozri aj: Keď uvidíte, ako sa menili hranice Slovenska počas histórie, už nikdy sa naň nebudete pozerať rovnako

StartItUp.sk
Uložiť článok

Najnovšie články