foto: Philippe Echaroux

Myslíte si, že profesionálne fotografie vznikajú len pomocou špeciálnych a drahých prístrojov? Tento fotograf vám dokáže, že skvelé fotografie vytvoríte aj za pomoci obalov od hamburgera.

Profesionálne fotografie si môžete vytvoriť aj doma, bez špeciálnych fotoaparátov a rôznych príslušenstiev, ktoré stoja príliš veľa. Francúzsky fotograf Philippe Echaroux je živým príkladom toho, že nepotrebujete skoro nič, len obyčajný kus kartónu.

Namiesto používania špičkových zariadení pri fotografovaní portrétov použil francúzsky fotograf mobil a svoje predmety osvetlil len pomocou škatuľky od hamburgeru z populárneho fast-foodu McDonald. Vďaka správnemu svetlu tak vznikli veľmi zaujímavé fotografie, ktoré teraz obdivujú ľudia po celom svete.

Philippe Echaroux

Na fotografovanie týchto fotografií použil Philippe objektív na mobil, ktorý vložil do krabičky od hamburgeru. Získal tým tak správne svetlo, ktoré sa odrážalo od bieleho pozadia škatuľky.

Philippe Echaroux
Philippe Echaroux

Následne už stačilo len dobré pozadie a nejaké svetlo. Celým týmto projektom fotograf naznačil, že profesionálne fotografie si môžete vyrobiť aj keď nemáte špeciálne fotoaparáty. Stačí, ak máte mobil a dostatok fantázie.

Philippe Echaroux
Philippe Echaroux
Philippe Echaroux

My to vyskúšame ihneď. A čo vy?

Pozri aj: Olympijský veslár zverejnil ohromnú fotku svojich rúk po mesiaci a neskutočných 1000 kilometroch na mori

designyoutrust.com

Uložiť článok

Najnovšie články