Foto: youtube.com

Čo sa skrýva za týmto podivným zvieraťom?

Obyvatelia juhoafrickej dediny Lady Frere boli veľmi prekvapení, keď uvideli, toto stvorenie. Keďže mnohí z nich veria na čarodejníctvo a sú poverčiví, okamžite sa objavili názory, že takéto niečo, čo sa podobá z polovice na zviera a z polovice na človeka, mohol vytvoriť jedine diabol. A síce aj keď je jasné, že diabol tu neúradoval, pri pohľade na toto „čudo“ mnohí ľudia netušia, čo to vlastne má byť. 

Pravda je ale oveľa jednoduchšia ako vysvetlenie, že by išlo o zásah diabla. Toto podivné zvieratko je totiž malé zdeformované jahňa. Pravdou ale je, že sa miestnym obyvateľom nemôžeme čudovať, keď jahňa označili z polovice za človeka.

Dr. Lubabalo Mrwebi z miestnej veterinárnej správy povedal: „Môžem potvrdiť, že rozhodne nejde o falošnú fotografiu a že je to deformované jahňa, ktoré má na prvý pohľad ľudskú podobu,“  

Čo sa ale tomuto úbohému zvieraťu vlastne stalo? Podľa doktora bola oplodnená ovca uštipnutá komárom, ktorý ju infikoval vírusom Rift Valley Fever (RVF). Ten spôsobil, že u jahňaťa sa už v ranných štádiách vývoja rozvinuli deformácie, ktoré sa ďalším rastom rozvíjali. Výsledkom toho všetkého bolo, že malé jahňa vírus pretvoril do takejto neuveriteľnej podoby.

Najmä starší obyvatelia dediny však tomuto tvrdeniu nechcú veriť a objavujú sa názory, že toto jahňa je výsledkom sexuálneho styku medzi ovcou a človekom, ktorému požehnal sám diabol. „Pokiaľ nebude tento diablov výtvor spálený, nebudeme mať pokoj“ hovoria miestni obyvatelia.

Pozri aj: Obrovský prevrat vo vede: Vedci vytvorili prasacie embryo skrížené s ľudskými bunkami

ladbible.com
Uložiť článok

Najnovšie články