Foto: Profimedia

Chceli z nej vyhnať diabla, skončilo sa to až jej smrťou.

Jej telo sužovali kŕče, trpela halucináciami, počula rôzne hlasy a nedokázala zniesť náboženské predmety vo svojej blízkosti. Rodičia Anneliese Michel prestali veriť medicíne a namiesto toho sa rozhodli hľadať pomoc v exorcizme a zo svojej dcéry chceli vyhnať diabla. Pre dievča to malo tragický koniec.

Článok pokračuje pod videom ↓

Bola v tranze, triasla sa a nič si nepamätala

Anna Elisabeth Michel, ktorú prezývali Anneliese, sa narodila 21. septembra 1952 v západnom Nemecku. Ako uvádza All That’s Interesting, vyrastala v katolíckej rodine s rodičmi Annou a Josephom a troma sestrami. Dvakrát denne chodila do kostola na omšu a podľa nemeckého TAZ sa pravidelne modlila ruženec.

Že s ňou niečo nie je v poriadku, si okolie všimlo, keď mala 16 rokov a v škole stratila vedomie. Na spolužiakov pôsobila nepríčetne, navyše si nepamätala, čo sa dialo. Aj keď sa najprv mohlo zdať, že išlo iba o jednorazovú záležitosť, o rok sa podobná udalosť zopakovala. Anneliese sa ocitla v tranze a jej telo sužovali kŕče. V ich dôsledku sa celá triasla.

Na fotografii Anneliese Michel Foto: Profimedia

Diagnostikovali jej epilepsiu

Rodiča sa rozhodli vyhľadať odbornú pomoc a s dcérou navštívili lekára. Ten jej diagnostikoval epilepsiu temporálneho laloka, ktorá dokázala vysvetliť stratu pamäti aj desivo vyzerajúce kŕče. Taktiež by mohla byť odpoveďou na halucinácie, ktoré začali Anneliese postupne trápiť.

Po stanovení diagnózy sa začala liečiť a bola dokonca hospitalizovaná v nemocnici. Popritom sa stále venovala škole a podľa archívu Sicilia Informazioni sa po maturite prihlásila na univerzitu. Snom Anneliese bolo stať sa učiteľkou na základnej škole. To sa ale nepodarilo a jej život postupne naberal čoraz tragickejšie rozmery.

Prestali veriť medicíne, rozhodli sa pristúpiť k vyháňaniu diabla

K počiatočným príznakom Anneliese začali sužovať už spomínané halucinácie. Od roku 1970 začala vidieť diabolské tváre, ktoré sa jej zjavovali napríklad pri modlení ruženca. K optickým halucináciám sa pridali aj tie zvukové a počula rôzne hlasy, ktoré jej hovorili napríklad to, že zhorí v pekle.

Tento článok je dostupný členom Interez PREMIUM

Uložiť článok

Najnovšie články