Pomôžte si mliekom
Ak náhodou zahryznete do veľmi pálivej papričky, väčšinou nás napadne „hasiť“ pálenie vodou. Znalejší ale vedia, že v tomto prípade bude lepšie mlieko. Čím tučnejšie, tým lepšie. Kapsaicín sa totiž viaže na tuky, takže pomôcť by mohol napríklad aj syr. V extrémnych prípadoch silnej pálivosti môžete skúsiť použiť olej či maslo.
Podpora tímu
Podľa nedávnej štúdie z Austrálie, ľudia, ktorí často jedli pikantné jedlá, boli viac motivovaní pracovať v kolektíve a v spoločnosti, ako sami. A to dokonca aj v takom prípade, ak by im to nemalo priniesť až tak vysoké pracovné ohodnotenie, ako keby pracovali individuálne. V tíme sú títo ľudia kreatívni a dokážu efektívne podporovať aj ostatných členov tímu a tým zvyšovať ich produktivitu.
Plodom sú semená
Aj keď konzumuje chilli papričky a sú to pre nás plody, v skutočnosti sú plodmi semienka vo vnútri papričiek.
Všetky sú jedlé
Niektorí ľudia nejedia chilli papričky preto, lebo sú pestované na okrasných záhonoch. No v prípade papričiek na tom nezáleží a všetky druhy sú jedlé. Len si treba v takom prípade dať pozor, aby papričky neboli hnojené tesne pred tým ako ich budete chcieť konzumovať.
Veríme, že o niektorých týchto faktoch ste už počuli a poznali ste ich, no dúfame, že sme vás oboznámili aj s nejakou novou informáciou. Máte radi pikantné jedlá a chilli papričky? Alebo ste dokonca ich milovník, ktorý si bez nich nevie predstaviť svoj deň? Napíšte nám do diskusie a podeľte sa o svoj názor na túto pikantnú pochúťku.
interez.sk (Matej Mensatoris) allday.com
Nahlásiť chybu v článku