Austrália
Austrálski domorodci sú naozaj páni svojho remesla. V nehostinnej púšti dokázali prežiť stovky rokov a vždy si s potravou dokázali poradiť. Ich inštinkt, vedomosti a zručnosti pri love a hľadaní potravy je skutočne obdivuhodný. Medzi základné pokrmy austrálskych domorodcov patria larvy rôznych druhov hmyzu. Larvy nijako tepelne nepripravujú, proste ich vytiahnu zo zeme a prežúvajú až pokým sa neprestanú hýbať.
Kanada
Tradičný pokrm pôvodných obyvateľov Kanady pripravovaný z losa. To neznie tak hrozne, ale jedná sa o losie nosy. Nos sa odreže pod očami a 45 minút sa varí vo vriacej vode. Potom ho necháme v chladnej vode vychladnúť a odstránime všetku srsť. Mäso sa znovu uvarí, alebo udusí. Na výber máte dva druhy mäsa a to z priamo z nosa, alebo tmavé pásy tmavého mäsa pozdĺž kosti.
Mongolsko
V chudobnom rozsiahlom Mongolsku si teda na jedálniček veľmi nepotrpia. Prevažne kočovné kmene s obľubou pripravujú takzvaný boodog. Ide vlastne o svišťa alebo kozu, naplneného horúcimi kameňmi, ktoré mäso dokonale upečú. Zviera zavesia hore nohami, nechajú ho vykrvácať a naplnia ho množstvom malých rozpálených kameňov. Kamene treba dôkladne poukladať do každej končatiny mŕtveho zvieraťa, preto mu po smrti kočovníci lámu všetky nohy.
Tak čo, už si vážite svoj dnešný obed?
Nahlásiť chybu v článku